- 07:00 Просто хочеться плакати: в Мережі порівняли пенсії в ЄС і Україні
- 06:02 Східний гороскоп на неділю, 22 червня: що принесе «День собаки-сьорбаки»
- 05:00 Принц Вільям святкує: майбутньому королю виповнилося 43 роки
- 04:04 Після ударів Ізраїлю по Ірану: що говорила Баба Ванга про початок Третьої світової війни
- 03:20 «Вау, русалка!»: дружина внука Алли Пугачової показала фігуру у бікіні
- 03:01 Зобов’язаний знати кожен власник кота: названо 6 основних правил котячого етикету
- 00:06 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 21.06 22:27 Ефект Дідро: розуміння цього явища допоможе уникнути зайвих витрат
- 21.06 22:01 Спаржа з часником і пармезаном: королівські ласощі, які готуються дуже просто і швидко
- 21.06 21:31 Не дозволяла солодке: Дженніфер Еністон поділилась трьома важливими життєвими уроками від мами
- 21.06 21:02 Призводить до перевтоми: несподівані побічні ефекти надмірного вживання кави
- 21.06 20:35 Осиротів півторарічний син: захисник з Хмельниччини не пережив важке поранення, яке отримав у бою
Будуть свіжими пів року: як без холодильника зберігати яйця та інші продукти

Через постійні обстріли окупантів у багатьох містах та селах України відбуваються постійні перебої з електроенергією. Відповідно, холодильники не працюють й можуть швидко зіпсуватись харчові продукти. Як подовжити їм життя, добре знають мешканці сільської місцевості. Тетяна Будько мешкає у невеликому селі на Житомирщині, де часто через обстріли орків перебої зі світлом. То ж для себе вона давно знайшла способи подовжити життя всьому, що міститься у холодильнику та морозильній камері.
— Довго зберігати яйця мене навчила сестра, завдяки цьому рецепту вони можуть бути свіжими до пів року. Для цього знадобиться гашене вапно, яке точно є чи не в кожного господаря, — розповіла «ФАКТАМ» Тетяна Будько. — Воно має бактерицидні властивості, тому й запобігає розвитку мікроорганізмів. На банку потрібно 2−3 столових ложки. Має бути консистенції молока. Акуратно складаємо яйця у трилітрові банки, аби не побились, і до горлечка заливаємо таким розчином. Після того закриваємо банки жерстяними кришками та ставимо у підвал.
Вершкове масло я зберігаю у солоній воді, на літр потрібно дві чайні ложки солі. Продукт перед тим загорнути у фольгу. Сало чудово збережеться, якщо його засолити та покласти в банки. А м’ясо слід замаринувати в оцті, каструлю поставити у воду і тримати у підвалі. Ковбасу ми завжди обгортаємо у рушник, який просочений солоною водою. Лежить тиждень-півтора. Але вона має бути порізана на шматочки.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, якими продуктами варто запастись на час війни.
114449Читайте також: Як зберігати рибу без холодильника протягом 12 місяців: рибна тушонка без автоклаву
Читайте нас у Facebook