- 16:11 «Шахтар» дізнався першого суперника в Лізі Європи: результати жеребкування 1-го відбірного раунду
- 16:07 Молоко допоможе огіркам швидше дозріти, але тільки не магазинне: три рецепти підживлення
- 15:41 В Україні збираються змінити систему пільгового проїзду ветеранів у громадському транспорті: що пропонують
- 15:32 Протидіють зниженню цін на ліки в інтересах великих виробників: Кушнірук про дії МОЗ на фармринку
- 15:22 «Словаччина не має причин страждати через Україну»: Фіцо знову зробив скандальну заяву
- 15:05 Зростання мит на сою і ріпак підірве довіру до українського експорту в світі, — експерти
- 14:52 Багет із фаршем для перекусу на природі: готується за 10 хвилин на сковорідці або мангалі
- 14:43 Допоможіть збивати «шахеди»: небесні янголи вогневої групи ДФТГ «Мрія» звернулися до українців
- 14:23 Трамп готує Ірану «останню пропозицію»: про що йдеться
- 14:11 Рада затвердила нового генпрокурора України: хто такий Руслан Кравченко
- 14:02 Вона жила в будинку, підʼїзд якого склався: зірки поділилися наслідками жахливої атаки на Київ
- 13:31 На розмінування українських сільгоспугідь знадобиться понад 400 років чи 42 роки?
«Неймовірно ароматне та корисне»: законсервуйте смак літа у м’ятному варенні

Через суттєве здорожчання фруктів та ягід не всі господині цього року зможуть заготовити вдосталь варення. Та це не проблема, каже кулінарка Надія Печенюк, яка радить приготувати його із м’яти, яка точно є в кожного на городі чи в саду.
Інгредієнти:
м’ята — 250 г,
цукор — 1 кг
лимони — 2 штуки
кілька гілочок шпинату для яскравого кольору
Приготування
М’яту можна взяти прямо зі стеблами, адже ми її будемо подрібнювати, а аромат стебел нічим від листя не відрізняється. Обов’язково помийте її, а потім обсушіть.
Лимони ріжемо прямо зі шкіркою. Далі все це складаємо в каструлю, додаємо шпинат, причому без цукру, і варимо хвилин 10. Все, вимикаємо, і нехай цей настій постоїть добу. Коли доба мине, суміш з м’яти й лимона віджимаємо, а сам настій потрібно відфільтрувати. Лише потім туди вже можна буде додати цукор, і з цукром вже все це вариться до готовності.
Коли варення готове, його прямо гарячим потрібно буде розлити у простерилізовані банки й відразу ж після цього закатати.
А кондитерка Наталія Дяченко у сезон квітів радить приготувати з них смачний джем.
593Читайте також: Мед із кульбабок: економно та смачно
Читайте нас у Facebook