Дієтологиня Світлана Фус, яка раніше розповіла, як правильне заморожування дозволяє зберегти смак хліба, поділилася рецептом страви, яку хоч і готують із простих продуктів, але вона виходить оригінальною і смачною — локшини з омлетом.
ВІДЕО ДНЯ
Дієтологиня запевняє, що ця страва чудово підійде на обід.
Інгредієнти:⠀
Локшина — 200 г (з твердих сортів пшениці);⠀⠀
Яйця — 3 шт.;
Цибуля зелена або шнит-цибуля — 1 пучок;⠀⠀
Насіння кунжуту сирого — 2 ст. л.;⠀⠀
Соєвий соус — 2 ст. л.;⠀⠀
Бальзамік або винний оцет — 1 ч. л.;
Олія — 2 ст. л.;⠀⠀
Кунжутна олія темна;⠀⠀
Сіль, перець — за смаком.
⠀⠀ Приготування: ⠀ ⠀⠀⠀
РЕКЛАМА
Локшину зваріть у великій кількості підсоленої води, дотримуючись інструкцій на упаковці. Відкиньте на друшляк, промийте холодною водою і дайте обсохнути.
Збийте яйця з 2 ст. л. води кімнатної температури, соєвим соусом та винним оцтом.
Велику антипригарну пательню змастіть олією і влийте яєчну масу. Підсмажте тонкий омлет — яйця повинні повністю схопитися.
Перекладіть омлет на дошку, хай трохи охолоне. Розріжте його на три частини, потім — тонкою соломкою.
Наріжте тонко цибулю.
Розігрійте у сковороді 1 ст. л. рослинної олії. Додайте всю зелену цибулю, 1 ст. л. кунжуту, трохи посоліть і обсмажуйте протягом 1 хвилини.
Додайте локшину і омлет, поперчіть, побризкайте кунжутним маслом, прогрійте 1−2 хвилини і посипте кунжутом, що залишився. Готово!