- 02.07 22:28 Як правильно їсти один з найпопулярніших смаколиків у світі: це треба знати, щоб не потрапити в халепу
- 02.07 22:11 Світоліна перемогла на Вімблдоні незручну білоруску «без прапора» і пробилася до третього кола
- 02.07 22:00 Дуже смачна бананова карамель: лише три інгредієнти
- 02.07 21:30 «Було б так важко йому довіряти»: Періс Гілтон розповіла, які чоловіки їй подобаються
- 02.07 21:01 Їжте щодня — і ваше серце буде вам вдячне: обов’язково включіть до свого меню цю диво-крупу
- 02.07 20:45 «Карп кої дарує енергію процвітання», — мисткиня Марія Румілова
- 02.07 20:32 Був людиною честі: 31-річний командир бойової машини зі Львівщини не пережив важкого поранення
- 02.07 20:06 Мініпончики з начинкою: чудова ідея для сніданку вихідного дня
- 02.07 19:54 Рибам «Вежа» та зміни, Скорпіонам «Імператриця» та внутрішнє пробудження: гороскоп на четвер, 3 липня
- 02.07 19:42 Вибух у Житомирі: через потужний спалах біля АЗС є постраждалі, траса на Київ заблокована
- 02.07 19:42 Витримав 3 FPV-дрони попри 60-річний вік: шведський БТР рятує життя бійців ЗСУ
- 02.07 19:26 Справа iBox Bank: що відомо про підозрювану у фінансових махінаціях Альону Шевцову та її пособниць
«Булочки по 3 копійки»: обов’язково приготуйте та відчуйте смак дитинства

Ностальгія, пам’ятаєте? Як улюблені булочки, що колись коштували 3 копійки, апетитно красувалися на дерев’яних решітках в магазині, які були рогалики спокусливі по 6 копійок! За цим рецептом булочки виходять саме такі, як в нашому дитинстві, ділиться кулінарка Тетяна Петришина.
Інгредієнти:
- Вода тепла — 300 мл
- Дріжджі свіжі -10 г (сухі — 4 г)
- Борошно — 450/500 г
- Цукор -2 ст. л.
- Сіль -1 ч. л. з гіркою
- Масло м’яке — 30 г
Приготування:
У воді розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, поступово просіяне борошно, замісити грубе тісто (щоб вода забрала все борошно). Викладаємо тісто на стіл, поступово додаємо в нього м’яке масло, після чого тісто стає еластичне, гладеньке та однорідне.
Тісто перекласти в миску, вкрити плівкою та дати підійти, збільшитись втричі.
Ділимо тісто порціями приблизно по 70 г на булочки, на рогалики — по 75 г. Булочки, сформовані в круглі гладенькі колобки, викласти на застелене пергаментом деко підходити, обов’язково вкрити.
Для рогаликів розкачати колобочок в трикутник довжиною у 21 см, кінець повинен бути тоненький, скрутити в рогалик, кінець підгорнути так, щоб залишився знизу, бо при випічці рогалик розкриється. Дати підійти на застеленому пергаментом деку близько 20−30 хвилин (вкрити плівкою/ рушничком вологим).
Випікати слід в заздалегідь розігрітій духовці при t 200 градусів 15−20 хвилин до злегка золотистого кольору так. Включаємо духовку, на дно ставимо місткість (стара сковорідка, мисочка). Коли ставимо булочки в духовку, в місткість наливаємо стакан окропу та закриваємо духовку. Хоча можна пекти й без пару.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти булочок для бургерів, ароматних булочок з родзинками та ніжних булочок з джемом.
23363Читайте нас у Facebook