Триває Страсний тиждень, який завершиться великим святом — Великоднем. Традиційно у четвер, який називають Чистим, господині не лише прибирали, а й займалися приготування м`ясних страв до святкового столу.
ВІДЕО ДНЯ
Зазвичай у великодній кошик клали не лише паски та крашанки, а й домашню ковбасу чи шинку. Оригінальний рецепт останньої пропонує «Смачно».
Моркву нарізати крупно, цибулю — на четвертинки, часник — дрібно, селеру — на невеликі шматочки. Змішати овочі у великій каструлі разом з соком, водою, гірчицею і сиропом.
Довести овочі до кипіння та тушкувати 30 хвилин під закритою кришкою.
Покласти до каструлі свинину, тушкувати близько години. Зняти вогню, трохи охолодити. Шинку дістати та зняти з неї жир та шкіру.
М`ясо покласти у посуд для запікання, налити туда рідину, в якій воно тушкувалося. Рідина має закривати дно.
Шинку змастити джемом, зверху викласти нарізані кільцями ананаси, пришпилити їх до м’яса гвоздикою і родзинками.
Готувати у розігрітій до 160 градусів духовці протягом 30−45 хвилин, періодично поливаючи м’ясо соком.
Раніше фудблогерка та волонтерка із Запорізької області Марина Гармаш поділилася рецептом домашньої рубаної ковбаси, яку в їхніх краях часто готують на свята.