- 29.06 22:27 Чому у Скандинавії не доводять ремонт до лиску: деякі нюанси вас здивують
- 29.06 22:00 Соус мрії: готується так просто, що ви здивуєтеся
- 29.06 21:31 Розбите серце: Анджеліна Джолі розчарована через останній крок Бреда Пітта
- 29.06 21:27 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 29.06 21:02 Гіпертонікам слід взяти до уваги: що станеться, якщо їсти полуницю щодня
- 29.06 20:45 «Софі Лорен казала, що якщо вам пощастило зберегти в собі душу дитини, то найкраще у житті ще попереду», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 29.06 20:34 Від мікрофона до передової: загинув Дмитро Горнов — музикант, журналіст і офіцер ЗСУ
- 29.06 20:08 Можна собі дозволити: готуємо чебуреки, від яких не набереш зайву вагу
- 29.06 19:51 Зеленський присвоїв загиблому пілоту F-16 Максиму Устименку звання Героя України
- 29.06 19:42 росія тепер може бити дронами по Україні безупинно: ЗМІ назвали причини
- 29.06 19:20 Овнам — «Закохана пара» та важливий вибір, Стрільцям — «Туз денаріїв» та шанс: Таро-прогноз на 30 червня
- 29.06 19:02 Хто б міг подумати: SLAVIA шокувала шанувальників тим, як виглядає після пологів
Варення з фізаліса з імбиром: спробуйте додати до свого меню чогось нового

Коли традиційні вареня вже трохи приїлися, можна приготувати щось більш екзотичне, наприклад конфітюр з перцю, або варення з фізаліса з імбиром. У народі фізаліс називають ще мексиканським помідором. Варення з нього за цим рецептом зможуть приготувати навіть господині-початківці, ділиться фудблогерка Ольга Буравчук.
Інгредієнти:
- 1 кг фізаліса,
- 1,2 кг цукру,
- 1 ст. л подрібненого свіжого імбиру,
- 200 мл води,
- 1 ст. л лимонного соку
Приготування:
Плоди фізаліса звільнити від оболонки-чохла. Викласти плоди в друшляк, обдати окропом, дати стекти воді й наколоти зубочисткою.
Імбир залити 200 мл окропу, довести до кипіння і варити 1 хв. Потім додати цукор, зварити сироп і зняти з вогню.
У гарячий сироп викласти фізаліс і залишити на 1 годину. Потім довести до кипіння і варити на слабкому вогні доти, доки плоди та сироп не стануть прозорими.
Додати лимонний сік і варити ще 1 хв, у процесі варіння знімати піну.
Гаряче варення розлити по банках, закатати й дати охолонути.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт приготування манго на зиму зі звичайного гарбуза.
192Читайте також: Кизилове варення без варки на зиму: встигніть приготувати у сезон
Читайте нас у Facebook