- 00:08 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 04.07 22:26 Як зберегти валізу в ідеальному вигляді на багато років: зробити це легко й просто
- 04.07 21:59 Грибний соус — справжня смакота: готується дуже просто
- 04.07 21:37 Світоліна вилетіла з Вімблдону, програвши експершій ракетці світу
- 04.07 21:30 Поки батьки сваряться: дочка Джолі та Пітта розкрила таємницю свого хлопця
- 04.07 21:01 Стабілізує рівень глюкози та циркадний ритм: чим корисні ранні вечері
- 04.07 20:34 В останню секунду відштовхнув побратима і прийняв удар дрону: на Сумщині загинув захисник з Вінниччини
- 04.07 20:26 «Чимало країн мають вимогу, щоб закордонний паспорт був дійсний не менш ніж пів року до закінчення терміну», — експертка з туризму Марина Білоножко
- 04.07 20:06 Полуничний торт: ідеальний десерт для літніх чаювань
- 04.07 19:53 Зеленський і Трамп провели телефонну розмову: перші подробиці
- 04.07 19:43 Прямо із заводу: Україна отримає новенькі 42 БТР, замовлені раніше у Латвії
- 04.07 19:39 Це очевидний політичний фарс з метою тиску на Маркушина: чотирьох депутатів Ірпінської міської ради від «Батьківщини» відсторонили
Відомо, що домашній хліб смачніший та корисніший за магазинний. А хліб з додаванням гарбуза буде м'якенький як пух і жовтенький як сонечко. Сміливо готуйте, адже зараз саме сезон гарбузів, ділиться кулінарка Магдалина Шершун.
Складники:
- пюре гарбуза — 250 г;
- вода тепла — 250 г;
- олія соняшникова рафінована — 3 столові ложки;
- сметана — 3 столові ложки;
- сіль — 1 чайна ложка;
- цукор — 1 столова ложка;
- борошно — 500 г;
- дріжджі свіжі пресовані — 35 г.
Приготування:
Гарбуз очистити, порізати на шматочки, відварити до готовності. Відвар відцідити, гарбуз збити блендером до однорідності, остудити до теплого стану.
У теплій воді розводимо дріжджі, додаємо гарбузове пюре, сіль, цукор, олію без запаху, сметану. Потім додаємо поетапно борошно, замішуємо м'яке, еластичне тісто. Місити треба десь 15 хвилин. Накриваємо харчовою плівкою, як тісто підніметься перший раз, злегка обім'яти його, дати ще раз підійти і аж тоді формуємо хлібчик.
Руки змастити олією, форми теж змастити олією, викласти у форми порції тіста однакової ваги. Дати ще у формах піднятися не до кінця форми. Змастити хлібчик (жовток+молоко), випікати в попередньо розігрітій духовці, при температурі 180 градусів 50 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт хрустких часниково-сирних булочок, та розповідали, як приготувати «рибне сало» — улюблену страву полярників та оленярів.
6450Читайте нас у Facebook