- 00:07 Україна U21 прикро програла Данії на старті Євро-2025: відеоогляд матчу
- 12.06 22:27 Тест «Ресторанний етикет» від тренд-редакторки «ФАКТІВ» Ольги Сметанської
- 12.06 22:00 Незвичайний салат від кулінарки-гастроблогерки Марини Гармаш: смакує зі смаженою картоплею
- 12.06 21:30 Загадкова каблучка на пальці доньки Джолі та Пітта спровокувала чутки про можливі заручини
- 12.06 21:01 Найкращі овочі та фрукти від гіпертонії: обов’язково включіть їх до свого меню
- 12.06 20:45 «Квіткові натюрморти відновлюють нас, як сама природа», — колекціонерка фарфору Людмила Карпінська-Романюк
- 12.06 20:32 Рік рідні сподівались і чекали: на Вінниччині попрощалися з воїном, який прийняв останній бій на Донеччині
- 12.06 20:07 Кабачковий торт із зеленню: приготуйте за цим рецептом і не переживайте за свою талію
- 12.06 19:57 Дівам — «Закохані», Терезам — «Світ», а Тельцям — «Королева Пентаклів»: Таро-прогноз та поради карт на 13 червня
- 12.06 19:43 Не лише не додадуть, а й заберуть: кого з пенсіонерів і чому змусять повернути виплати
- 12.06 19:34 Зеленський назвав умову, коли «москва зазвучить миролюбно»
- 12.06 19:19 «Впевнений, що рф має план»: військовий оцінив загрозу наступу росії з білорусі
Неймовірний смак та аромат: порадуйте рідних булочками з маком

Випікати їх можна у формі різних булочок і з різними начинками. Смак та аромат домашньої випічки точно дасть фору смаколикам з магазину, пояснює кулінарка Наталія Бевза.
Інгредієнти:
250 г молока
25 г дріжджів живих
75 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
¼ ч. л. солі
1 яйце + 1 білок (жовток для змащування)
50 г масла
500 г борошна
Начинка: макова
Приготування
В миску виливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі, цукор, ванільний цукор. Перемішуємо вінчиком. Розбиваємо яйце, ще додаємо білок і масло, яке попередньо розтопили.
Вимішуємо, вливаємо до дріжджової основи та поступово додаємо пересіяне борошно.
Замішуємо м'яке еластичне тісто. Щоб легше було замішувати тісто, виливаємо на руку трішки олії та вимішуємо. Змащуємо миску олією, формуємо з тіста кулю й накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо тісто для підйому в теплому місці на 40−50 хв.
Обминаємо тісто. Стільницю змащуємо олією та розкачуємо тісто у формі квадрата. Викладаємо макову начинку, розмазуємо по всій площині. Скручуємо в рулет. Умовно ділимо рулет на 8 частин. Вони мають бути широкі, якщо будуть вузькі, булочки перевернуться. Зверху їх притисніть рукою. Можна розрізати ножем чи звичайною ниткою, так виходить краще й рівніше. Викладаємо булочки на застелене пергаментом деко й залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо жовтком з 1 ст. л. молока й залишаємо ще на 5 хв. Випікаємо в духовці при t 180 °C 30−35 хв.
А українська кулінарка Ліза Глінська розповіла, як приготувати домашні роліні з картоплею, грибами та бринзою.
669Читайте також: «Смачно, як у мами»: соковиті та пишні біляші від фудблогера Олексія Міля
Читайте нас у Facebook