- 00:36 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 19.06 22:28 Секрети ароматів, які стимулюють витрачати гроші: зверніть увагу на нюанси
- 19.06 22:01 Сирний пиріг з черешнею: легкий десерт готується за півгодини
- 19.06 21:31 Кеті Перрі викликала занепокоєння шанувальників відсутністю обручки
- 19.06 21:02 Найкраща спеція для мозку: яка трава може суттєво покращити пам’ять
- 19.06 20:59 Семирічну дівчинку, яка зникла в Одесі, знайшли вбитою
- 19.06 20:38 Ціни на нафту та хвиля мігрантів: Пелюховський про кризу у разі війни на Близькому Сході
- 19.06 20:35 Близько місяця у шпиталі боролись за його життя: на Вінниччині поховали 22-річного розвідника, якого важко поранили на Курщині
- 19.06 20:08 Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
- 19.06 19:59 «Тихий план «Б» від влади? Що пишуть ЗМІ про кандидата в очільники БЕБ Цивінського
- 19.06 19:43 У рф знайшли застосування новій зброї з КНДР: експерт розповів, чому вона може стати дуже небезпечною
- 19.06 19:16 Рве на шматки: популярна співачка вразила зміною
Ніжна паска на олександрійському тісті: рецепт, перевірений досвідом

На Великдень обов'язкові страви — паска та писанки або крашанки.
Головний секрет пасок на олександрійському тісті — в опарі. Вона готується заздалегідь, напередодні ввечері. В класичному рецепті використовують пряжене молоко, але і на звичайному молоці паски виходять ніжні, ароматні та дуже смачні. Вони в міру солодкі, не крихкі, чудово зберігають свіжість довгий час. Цей рецепт пасок ще жодного разу не підвів. Впорається навіть недосвідчена господиня, ділиться фудблогерка Юлія Ковальчук.
Для опари:
- Пряжене або звичайне молоко (тепле) — 250 мл
- Пресовані дріжджі — 40−50 г
- Яйця — 5 шт.
- Жовток — 1 шт.
- Цукор — 250 г
- Вершкове масло — 150 г
Для тіста:
- Опара
- Борошно — 900 г — 1 кг
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Ванільний цукор — 20 г
- Родзинки або сухофрукти — 100−150 г
- Рослинна олія — 3 ст. л.
- Рослинна олія (для змащування килимка, рук і форм) — 3 ст. л.
Для змащування пасок:
- Жовток — 1 шт.
- Вода (кімнатної температури) — 1 ч. л.
Раніше кулінарка Валентина Кущ поділилася рецептом приготування сирної шоколадної паски з вишневою начинкою.
Також порадуйте на свято рідних польськими великодніми кексами від Тетяни Мокріді.
8978Читайте нас у Facebook