- 22:26 Синдром останнього шматочка на блюді: брати чи не брати?
- 21:59 Фантастично смачний салат зі спаржею: такого ви ще не куштували
- 21:29 «Мені не подобається»: Гвінет Пелтроу розповіла про свої стосунки з Меган Маркл
- 21:02 Малина виросте великою та солодкою: полийте її цим простим добривом
- 20:35 Пішов в ЗСУ після того, як росіяни вбили маму: на війні загинув 22-річний воїн із Сумщини
- 20:09 Свіжість у кожному шматочку: простий, корисний та смачний салат за лічені хвилини
- 19:54 Скорпіонам — «Королева Пентаклів», Козорогам — «Король Кубків», а Тельцям — «Верховна Жриця»: Таро-прогноз та поради карт на 22 травня
- 19:46 Вперше показали стрільбу «супергармати» Кім Чен Ина: про що сказали кадри спеціалісту
- 19:21 Мирні переговори чи пастка часу: США надають кремлю перевагу у війні
- 19:08 Приречені на злидні? Чому індексація не рятує пенсіонерів від бідності
- 18:58 «Чекаю на дзвінок»: популярна модель та волонтерка подала заявку на «Холостяка»
- 18:57 Відмовляють у праві на існування: євродепутат про переслідування росією українців на ТОТ
Надважливі для організму: чому не треба відмовлятись від вживання білків

Білок є однією з найважливіших поживних речовин для нашого організму, він виконує різноманітні функції і впливає на наше здоров'я та фізичну форму, пояснює нутриціологиня Катерина Крупкіна, яка раніше розповідала, коли пити каву корисно, а коли ні.
«Білки є основним будівельним матеріалом для клітин, тканин і органів нашого тіла. Білки виступають у складі ферментів, які є біологічними каталізаторами для хімічних реакцій в організмі. Вони допомагають розщеплювати їжу на прості компоненти, а також засвоювати та переробляти поживні речовини. Деякі білки відповідають за транспортування поживних речовин, таких як гормони та амінокислоти через клітинні мембрани та кров'яний круг, допомагаючи забезпечити їх рівномірний розподіл по всьому організму».
Крім того, додає Катерина, білки входять у склад імунної системи та є складовою частиною антитіл, які борються зі шкідливими бактеріями, вірусами та іншими патогенами.
«Для спортсменів та людей, що займаються фізичною активністю, білки мають особливе значення, оскільки є основним будівельним матеріалом для м'язів. Вони допомагають у відновленні м'язових тканин після тренувань та сприяють їх зростанню та зміцненню».
Раніше «ФАКТИ» писали про переваги низьковуглеводних та кетогенних дієт для здоров’я.
483Читайте нас у Facebook