- 22:26 Секрети вибору ідеальної сумки на кожен день: деякі нюанси вас здивують
- 21:59 Модний смаколик з фініків: готується буквально за хвилину
- 21:00 Застосуйте для поливу помідорів пластикову пляшку: ефект дійсно вражає
- 20:36 Осиротіли дві доньки: на Покровському напрямку загинув колишній поліцейський
- 20:09 Яскрава візитівка весни: готуємо салат зі спаржею
- 19:58 Терезам — «Колесо Фортуни», Рибам — «Мир», а Тельцям — «Сонце»: Таро-прогноз та поради карт на 16 травня
- 19:56 Вартість холодної води може зрости до 200 грн за куб: Попенко пояснив, кого з українців змусять платити більше
- 19:53 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 19:47 Заморозки залишили українців без фруктів: які з них можуть різко подорожчати влітку
- 19:19 У росії впав експорт товарів, проте є одне серйозне «але»
- 19:16 Гетманцев закликає НБУ, Мінфін та банки вирішити багаторічну проблему кредитування військових: що відомо
- 19:02 Далеко до виплат суддям та прокурорам: стало відомо, яку пенсію отримують Василь Зінкевич та Софія Ротару
Грушевий джем без цукру: простий рецепт ароматних ласощів

Грушеве варення без грама цукру — надзвичайно бажаний продукт. Його важко знайти в магазинах, тому, безумовно, варто приготувати його самостійно вдома. Готується воно швидко і просто. Варення виходить ароматним, солодким, з легкою кислинкою. Подавайте його з хлібом, млинцями або тістечками. Будьте обережні, воно настільки смачне, що ви будете їсти його прямо з банки, та й взагалі воно може не зберегтися до зими — з'їдять, пише Przyslij przepis.
Інгредієнти:
- 1,5 кг стиглих груш
- 1 стиглий персик
- 1 лимон
Ви можете обрати один сорт груш або поєднати два: солодкі та кислі. Найкраще для варення підходять груші таких сортів: конференція, леклер, паризький, люцит і золотий бергамот.
Спосіб приготування:
Груші миємо, чистимо від шкірки та видаляємо серцевину. Нарізати невеликими кубиками. Лимон ретельно почистити (також обдати окропом), розрізати навпіл і вичавити сік прямо на груші. Ви можете скористатися соковижималкою для цитрусових.
Вимитий персик розріжте навпіл і видаліть серцевину. Зніміть шкірку. Нарізаємо м'якоть на невеликі шматочки.
У каструлю з товстим дном викладаємо груші та персики і виливаємо на них лимонний сік. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під кришкою деякий час. Фрукти пустять сік. Коли вони почнуть розпадатися, зніміть кришку — вона вам більше не знадобиться. Саме час спробувати м'якоть груші на смак. Якщо потрібно, додайте ще трохи лимонного соку.
Тримаємо на вогні поки джем не почне загусати. Періодично помішуйте, щоб воно не пристало до дна. Готове грушеве варення розкласти в чисті та стерилізовані банки. Витріть кришки насухо. Закрийте банки належним чином (кришки не повинні бути пошкодженими або іржавими). Вам також потрібно буде простерилізувати їх.
Для цього вистеліть дно каструлі бавовняною тканиною (або, як раніше, старими, але чистими газетами). Поставте банки на тканину; важливо, щоб вони не торкалися каструлі та одна одної, інакше вони можуть потріскатися. Залийте їх водою. Якщо банки та їхній вміст встигли охолонути, підійде холодна або тепла вода. Для гарячих знадобиться гаряча вода. Стерилізуйте їх на повільному вогні протягом 10 хвилин. Потім обережно виймаємо (щоб не обпектися) і ставимо на тканину, щоб охололи.
Нагадаємо рецепт грушової заправки для салату.
1781Читайте нас у Facebook