- 01:39 Усик знищив Дюбуа в 5-му раунді і став першим 3-разовим абсолютним чемпіоном світу в «нову епоху»
- 19.07 22:29 Сукня такого фасону зробить вас більш юною: секрет ефекту частково в її назві
- 19.07 22:01 Галета з малиною: тоненьке тісто та багато соковитої начинки
- 19.07 21:47 Де і о котрій годині дивитись онлайн Усик — Дюбуа 2: розклад трансляцій та прогноз на бій-реванш за титул абсолютного чемпіона світу
- 19.07 21:32 Розкрито дату весілля Селени Гомес: Тейлор Свіфт теж готується до урочистостей
- 19.07 21:03 Справді допомагає при застуді: користь курячого супу науково доведена
- 19.07 20:35 Коротке, але тепле «ріднесенька, все добре» навіки залишилися в пам’яті: на Запоріжжі загинув солдат-стрілець із Сумщини
- 19.07 20:07 Галета з томатами: приготуйте у сезон овочів, бо це дуже смачно
- 19.07 19:41 На передовій помітили новітній російський кулемет для спецпризначенців: чим він хороший і чим небезпечний для окупантів
- 19.07 19:29 Ракам — «Маг» та рішучість, Дівам — «Імператор» та відповідальність: Таро-прогноз на 20 липня
- 19.07 18:59 Скромно, але стильно: Klavdia Petrivna «розсекретила» свою квартиру
- 19.07 18:31 Справжня естетика: Меган Маркл одягла розкішну лляну сорочку за 225 доларів і викликала фурор
Є кілька секретів: як правильно заморожувати виноград

Чи можна заморожувати виноград і як правильно це зробити? Якщо у вас його багато, можете сміливо заморожувати на зиму. Із замороженого винограду можна приготувати смачне варення та освіжаючі сорбети.
Виноград дуже легко заморозити на зиму, до того ж він зберігає свої корисні властивості. Ви можете успішно зберігати його в морозилці кілька місяців, пише Polki.
Однак потрібно пам'ятати кілька важливих правил. Перш за все, виноград повинен відправитися в морозильну камеру готовим до вживання: зібраним, вимитим і висушеним. Виноград, підготовлений до заморозки, повинен бути стиглим, але не перезрілим. Якщо ягоди зіпсовані, не придатні для заморозки — викидайте їх. Найкраще заморожувати плоди відразу після збору.
Термін зберігання винограду в морозилці приблизно 6−8 місяців. Найкраще вибирати безнасінні сорти. Заморожувати можна як білий виноград, так і темні сорти.
Щоб правильно заморозити виноград, спочатку його потрібно правильно підготувати. Промийте його під проточною водою, а потім ретельно просушіть на паперовому рушнику при кімнатній температурі. Щоб ягоди не прилипали одна до одної, заморожуйте їх порціями.
Спочатку покладіть частину фруктів на піднос і поставте в морозилку, щоб вони трохи замерзли. Приблизно через годину перекладіть їх у контейнер або мішечок. Повторюйте, доки весь виноград не буде у контейнері.
Пам'ятайте, що кожна морозильна камера має різну потужність — потрібно перевірити, в якій шухляді ягоди почуватимуться найкраще. Щоб розморозити виноград, поставте його у холодильник на кілька годин або киньте прямо в каструлю, якщо ви готуєте компот.
Ви можете використовувати ягоди для приготування освіжаючого компоту, варення або густого сиропу, а також для пухких пиріжків. Заморожений виноград також є чудовим доповненням до десертів — морозива, вафель чи млинців. У літній сезон ви можете додати ягоди у воду і використовувати як кубики льоду.
Нагадаємо про продукти, які не підходять для заморожування.
1149Читайте нас у Facebook