- 17:27 Ще 3 фури «Павутиння»: Кіноспілка на чолі з Артемом Колюбаєвим передала нову партію антидронових сіток для фронту
- 17:23 Поводився неналежним чином: чому принц Гаррі не спілкується з тестем
- 16:56 У Самарі зростає кількість жертв ракетного удару росіян, у місті оголошено жалобу
- 16:31 У НАТО попередили про «важке літо» для України
- 16:04 Гливи на мангалі: виходять смачніше, ніж м'ясо
- 15:40 У Лос-Анджелесі обікрали Бреда Пітта
- 15:22 Війна Ірану з Ізраїлем може зменшити постачання ракет росії, — ЗМІ
- 14:52 Український прикордонник втік до Словаччини прямо зі служби та попросив притулку
- 14:23 Незважаючи на втрати, росія готується до посилення атак
- 14:01 Несподівані повороти та приємні сюрпризи: на які знаки зодіаку удача чекає в останні вихідні червня
- 13:52 Генпрокурор Руслан Кравченко пообіцяв забезпечити законну комунікацію з бізнесом
- 13:31 48,5 гривень за євро: якими будуть курси валют на початку липня
Тренд соцмереж — дубайський шоколад: що це за ласощі та в чому секрет їх надзвичайної популярності

Нещодавно повідомлялося, що вчені розробили новий вид шоколаду. Але смак дубайського шоколаду підірвав соцмережі мільйонними переглядами. Його називають гастрономічним феноменом. Що ж у ньому такого особливого? І в чому секрет популярності?
Дубайський шоколад — фактично це шоколадний батончик із начинкою з горіховою пастою і ниткоподібним смаженим тістом катаїфі, яке входить до складу безлічі східних десертів. Вражає поєднання текстур — м'якої та хрусткої. Мегамодний шоколад став настільки популярним у світі, що є одним із найбажаніших подарунків.
Багато хто намагається приготувати подібний десерт у домашніх умовах. Але це не так просто, як здається на перший погляд. А ось багато кондитерських у світі, зокрема українські, вже взяли популярний рецепт на замітку і пропонують свою версію ласощів у меню.
До речі, у світі не так вже й багато десертів, які отримали назву на честь міст. Серед них знамениті київський і празький торти. І, звісно, що б хто не говорив, краще один раз ласощі спробувати, ніж сто разів про них почути.
Раніше «ФАКТИ» публікували інтерв'ю з шоколатьє Русланом Громаковським: «Смак білого шоколаду з гречаним чаєм — це просто фантастика».
Фото з альбому Ольги Сметанської
9930Читайте нас у Facebook