- 13:19 Заслужив: Артем Пивоваров отримав від Зеленського почесне звання у свій день народження
- 12:58 Залізничний вокзал у Полтаві постраждав внаслідок нічного удару ворога
- 12:47 А ось тепер уже справжнє літо: в Україну з Балкан іде 40-градусна спека
- 12:20 Про «карликів», ріжки з «космосу» і не тільки: найвідоміша селекціонерка ірисів Алла Черногуз про те, як створює нові сорти півників
- 11:59 Полуничний суп: простий та ефектний десерт для гурманів
- 11:39 Шоумен Джейк Пол відгамселив ексчемпіона світу з боксу на очах у його легендарного батька
- 11:14 Справи геть кепські: росія різко збільшила виробництво дронів
- 11:07 Не лише навесні та восени: що важливо знати про червневу обрізку плодових дерев і чагарників і як її правильно зробити
- 10:32 Базова соцдопомога, перевірки переселенців та техогляд по-новому: що зміниться для українців з 1 липня
- 09:59 Бійця ММА з росії вдарило струмом під час святкування перемоги над корейцем
- 09:41 Загинув пілот F-16, який відбивав нічну атаку ворога, — Повітряні Сили
- 08:54 Вночі ворог масовано атакував Україну ракетами та дронами: що відомо про наслідки на даний момент
Осінь — час смачної випічки. За вікном холод, дощ і сльота, а в домі тепло і пахне смаколиками. І це теж робить осінню пору казковою та чарівною.
Одне з улюблених ласощів у багатьох — вергуни. Вони мають давню історію. А приготувати їх насправді нескладно. До того ж, це дуже бюджетні ласощі.
Рецептом вергунів поділилася кулінарка Елла Іванова.
— Що тонше розкачане тісто, то вергуни хрусткіші, — каже Елла Іванова. — Подавайте до чаю — це дуже смачно.
Вергуни
- 150 г теплого кефіру
- 1 яйце
- 80 г цукру
- Сіль
- 5 г ванільного цукру
- 6 г розпушувача
- 350 г борошна
Змішуємо теплий кефір із сіллю, цукром, яйцем, ванільним цукром. З'єднуємо з борошном і розпушувачем. Замішуємо м'яке тісто. Загортаємо в плівку і залишаємо на тридцять хвилин за кімнатної температури.
Розкачуємо. Нарізаємо на ромбики. Посередині кожного робимо надріз і вивертаємо один край, формуючи вергуни.
Розігріваємо на сковорідці олію для смаження. Смажимо до готовності. Готові вергуни посипаємо цукровою пудрою. І смачного!
Нагадаємо рецепт трубочок із кремом без випічки.
Фото з альбому Елли Іванової
19533Читайте нас у Facebook