- 14:22 Загроза зростає: росія посилює військову присутність поблизу Фінляндії
- 14:06 Корупційний скандал: у ЗМІ звинуватили DeJure у відсутності звітів за використання 108 млн грн донорських коштів
- 14:01 Хашлама від Олексія Міля: навариста і неймовірно смачна
- 13:54 Парламентарі звернуться до Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо зловживань Ірини Кременовської та Олексія Святогора
- 13:38 «Вікіпедія» оновила дані про ключового координатора «Великого будівництва» Юрія Голика: про що йдеться
- 13:34 Гроші дешевшають: чому взяти кредит восени — гарна ідея, а вклад робити варто вже зараз
- 13:15 Обирав для афери лише військових: одеська поліція зловила хитрого шахрая
- 13:09 «Коли ви впадаєте у відчай, ви робите те, на що розраховані удари росіян», — Петро Шуклінов
- 12:46 Пенсія для військових з інвалідністю: у МОЗ вказали на важливі нюанси
- 12:21 Система не знає болю: вдова захисника змушена доводити, що чоловік загинув на фронті
- 12:14 Російський «кріт» у ЗСУ полював за «Нептунами»
- 12:01 Українського чемпіона Європи та віцечемпіона світу з плавання важко поранено на фронті
Різдвяна випічка особливо красива і смачна. Уже сьогодні варто вибрати рецепти, які збираєтеся використовувати. Медовий різдвяний вінок стане не лише окрасою свята, а й вразить смаком і ароматом.
Рецептом ласощів поділилася кулінарка Елла Іванова.
Медовий різдвяний вінок
Для тіста
- 150 г меду
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 120 г вершкового масла
- Сіль
- Пів чайної ложки соди
- 350 г борошна
- Кориця
- 4 г ванільного цукру
Для глазурі
- 25 г білка
- 120−140 г цукрової пудри
- Лимонний сік
На розігріту сковороду помістити мед, цукор, сіль. Цукор має розчинитися. Кип'ятити суміш у жодному разі не треба. Додати корицю, ванільний цукор, соду і перемішати. Сода має вступити в реакцію з медом. Суміш трохи охолоджуємо, вводимо яйце і вершкове масло, потім — просіяне борошно. Замішуємо тісто, загортаємо в плівку і хвилин на 40 поміщаємо в холодильник
Тісто розкачуємо між двома листами пергаменту, вирізаємо сніжинки або зірочки за допомогою формочок і викладаємо на деко у формі вінка. Випікати за температури 180 градусів до готовності. Також випікаємо печиво у вигляді зірочок або сніжинок.
Готуємо глазур, з'єднавши білок із цукровою пудрою та розтерши. Потім додаємо лимонний сік і продовжуємо розтирати. Печиво та вінок мають охолонути. Потім прикрашаємо печиво глазур'ю (малюємо на ньому за допомогою конуса сніжинки). Прикріплюємо його за допомогою цієї ж глазурі на вінок. За бажання можна посипати кокосовою стружкою.
Залишаємо на ніч. Вранці прикрашаємо стрічкою.
Нагадаємо незвичайний рецепт різдвяного штолену.
Фото з альбому Елли Іванової
313Читайте нас у Facebook