- 22:00 Дуже смачний салат: такого ви ще не куштували
- 21:29 Майже рік без покупця: розкішний подружній будинок Дженніфер Лопес та Бена Аффлека тепер на 8,1 мільйона доларів дешевший
- 21:00 Накип у чайнику розчиниться без жодного тертя: ці прості способи вас приємно вразять
- 20:34 На його рахунку десятки блискуче виконаних бойових завдань: на Донеччині загинув боєць з Одещини
- 20:21 Сучасні й безпечні умови для навчання: у Кам’янському оновили ліцей, де виросло не одне покоління містян
- 20:08 Перець по-балканськи: чудова закуска для святкового столу
- 19:58 Продати квартиру «задешево» не вийде: які податки та збори доведеться заплатити державі
- 19:54 Дівам — «Колесо Фортуни», Козорогам — «Маг», а Рибам — «Сонце»: Таро-прогноз та поради карт на 24 травня
- 19:52 Помер чемпіон та володар Кубка СРСР у складі «Динамо» Лобановського
- 19:44 ВПК рф похвалився новим автоматом: що про нього відомо
- 19:22 Сексу не було: переможниця «Холостяка» відреагувала на зізнання «Терена»
- 19:06 Унітаз завжди буде чистим і буде дуже приємно пахнути: блогерка порадила засіб, який можна приготувати вдома
Як моментально зварити буряк: ці лайфхаки стануть у пригоді

Буряк господині часто використовують для приготування страв. І всі знають, що варити його довго, але є прості хитрощі, які скоротять процес і збережуть смак овочу і його поживну цінність. За допомогою правильного методу ви зможете зварити буряк менш ніж за годину, і при цьому ви зможете повністю розкрити його колір і смак, пише кулінарний сайт beszamel.
Буряк, особливо старий і великий, може вимагати тривалого варіння, що ускладнює приготування салату чи гарніру. Щоб скоротити час, варто скористатися прийомом додавання цукру у воду. Всього ложка цукру змусить буряк швидше розм’якшитися і надасть йому більш насиченого кольору.
Крім того, менші буряки варяться набагато швидше, ніж великі, тому завжди варто обирати менші.
Ще один перевірений спосіб, як швидше зварити буряк — двокаструльна техніка. Після варіння буряка протягом 30 хвилин в каструлі з киплячою водою перекладіть її в другу каструлю з крижаною водою і кубиками льоду. Це термошок, який дозволяє буряку розм'якшитися без необхідності подальшого варіння. Крижана вода не тільки скорочує час приготування, але й полегшує очищення буряка.
При варінні буряка важливо не знімати шкірку, що зберігає природний колір овочу і корисні речовини. Якщо ви хочете отримати ще більш інтенсивний смак буряків, ви можете запекти їх у духовці, а не варити. Запікання в алюмінієвій фользі приблизно 45 хвилин (при 200°C) зберігає всі поживні речовини та надає буряку глибокого солодкого смаку. Після випікання просто остудіть овочі та очистіть від шкірки.
Раніше «ФАКТИ» писали про те, чому буряковий сік обов’язково слід додати до свого раціону. Спойлер — це справжня вітамінна бомба.
35747Читайте нас у Facebook