- 13.05 22:27 Етикет шведського столу: деякі правила вас здивують
- 13.05 22:01 Фантастично смачний травневий салат: готується дуже швидко
- 13.05 21:31 Хто б міг уявити: таємницю Вікторії Бекхем випадково розкрив Девід
- 13.05 21:02 Догляд за півоніями у травні: ця обробка покращує цвітіння та захищає від хвороб
- 13.05 20:35 Нещодавно отримав нагороду «Лицарський хрест»: на Донеччині загинув воїн з Житомирщини
- 13.05 20:07 Духмяний кекс з кисломолочним сиром: порадуйте себе цією корисною випічкою
- 13.05 19:54 Левам — «Король Пентаклів», Тельцям — «Ієрофант», а Овнам — «Туз Жезлів»: Таро-прогноз та поради карт на 14 травня
- 13.05 19:44 Базова соціальна допомога: Сергій Коробкін пояснив, хто зможе з липня отримувати 4500 грн щомісяця
- 13.05 19:44 Китай, Австралія, Японія, Південна Корея і Швейцарія: ГУР назвало тих, хто допомагає рф робити нову ракету «Бандероль»
- 13.05 19:33 Кріштіану Роналду відреагував на дебют сина у збірній Португалії U15
- 13.05 19:22 Це буде розрив: мережа відреагувала на новину про Холостяка
- 13.05 19:03 Ворог вдарив КАБами по Харківщині та бив FPV-дронами по Нікопольщині
ТОП-3 гастрономічних помилок туристів: як їх уникнути

Подорожі включають не тільки знайомство з пам'ятками, але й гастрономічні враження. Адже відвідування ресторанів, кафе, ринків — невіддільна частина поїздок.
На жаль, багато людей роблять чимало так званих гастрономічних помилок. А уникнути їх нескладно, якщо взяти до уваги ці поради.
Спробуйте місцеву кухню. У Японії насолоджуйтесь суші, а в Італії — ризотто, але не навпаки.
Перед поїздкою вивчіть кухню країни, яку збираєтесь відвідати. Дізнайтеся, які страви та напої є її «візитівкою». Це допоможе вам швидше зорієнтуватися у ресторані. Не соромтеся розпитувати шеф-кухаря, з'ясовуючи подробиці того, що вас цікавить.
Дізнайтеся заздалегідь, якими гастрономічними спеціалітетами славиться країна. Зрозуміло, що у Франції варто спробувати круасани, в Італії — тирамісу. І хоча сьогодні все це можна купити у багатьох країнах, цікавий саме автентичний смак.
Вибирайте затишні ресторани, які відвідують місцеві мешканці. Як правило, у них збалансовані ціна та якість. Про такі ресторани розпитайте гіда чи знайомих.
Додамо, що і в українській кухні є чимало спеціалітетів, які є справжніми делікатесами. Раніше в інтерв'ю «ФАКТАМ» львівська кулінарка Оксана Вознюк розповіла про страви, які внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Фото з альбому Ольги Сметанської
403Читайте нас у Facebook