- 19:18 Російські солдати отримали 200 тисяч доларів за збитий F-16: стали відомі подробиці
- 19:05 Терезам — «Король Жезлів» та лідерство, Стрільцям — «Туз Пентаклей» та цікава пропозиція: Таро-прогноз на 2 червня
- 18:39 Несподівані можливості та шанс змінити життя: успіх чекає п'ять знаків зодіаку на самому початку літа-2025
- 18:32 Трамп навряд чи колись стане сильним прихильником України, але вже менш схильний до росії — ЗМІ
- 18:16 Кози отримають відповіді на важливі питання, а Півням потрібно бути насторожі: східний гороскоп на тиждень 2 — 8 червня
- 17:40 «Ворскла» сенсаційно вилетіла з прем'єр-ліги, програвши сільській команді: відеоогляди матчів плей-оф
- 17:29 Агенти СБУ провезли на територію рф 150 малих ударних дронів: Бутусов про деталі спецоперації по знищенню російської стратегічної авіації
- 17:23 Китай має завадити участі КНДР у війні в Україні, — Макрон
- 16:52 Якщо трагедії повторюються — значить, моїх зусиль було недостатньо: Драпатий подав у відставку з посади командувача Сухопутних військ
- 16:24 «Я не виходжу з дому, щоби піти в офіс. Тут мій офіс»: Меган Маркл поділилася щемливими моментами життя дітей
- 16:19 Вантажівки з дронами були запарковані поблизу аеродромів: деталі спецоперації по знищенюю стратегічної російської авіаціі
- 15:47 Зірка «Відчайдушних домогосподарок» програла війну з раком
Пляцок «Пані Валевська»: класика, яка вам неодмінно сподобається

Цей аристократичний польський пляцок добре пекти у формі від духовки, але можна й у формі пляцка, але тоді треба буде пекти два рази, білки збивати також два рази. Яйця беріть великі. Масло має бути жирністю 82%, а крохмаль — тільки кукурудзяним, ділиться кулінарка Марта Левицька.
Тісто:
- 400 г борошна
- 4 жовтки
- 250 г масла
- 120 г цукру
- 1,5 ч. л. розпушувача
Холодне масло посікти ножем, замісити тісто в крихту, викласти на застелену пергаментом форму, пальчиками сформувати корж, можна за допомогою склянки. Покласти випікатися у добре розігріту до 180° духовку на 10 хв. Тим часом збиваємо білки.
Для білкового прошарку:
- 6 білків
- 300 г цукру
- 1 ст. л. крохмалю з гіркою
Білки збити, додати поступово цукор, збити до стійких піків (щоб при перевертанні миски білки не випали). В кінці додати крохмаль, ще раз легенько збити.
Форму з коржем дістати з духовки, викласти на підпечений корж до 400 г смородинового джему, зверху викласти білки, посипати 100 г січених горішків. Кладемо в духовку, температуру збавляємо до 160° печемо з конвекцією ще 25 — 30 хв.
Крем:
- 200 г масла
- 400 мл молока
- 2 ст. л. крохмалю
- 2 ст. л. борошна
- 2 жовтки
- 3 ст. л. цукру
- Ванілін
- 1 ст. л. соку лимона (можна не додавати)
Частину молока ставимо на вогонь, в другій розтираємо решту складових, окрім соку лимона, тоненькою цівкою вливаємо в гаряче молоко, варимо до загустіння. М'яке масло збити до пухкості, додати поступово до охолодженого заварного крему та збити.
Охолоджений корж розрізати на дві рівні частини, якщо пекли на формі від духовки, на одну половину викласти крем, накрити другою половиною, змастити боки.
Нагадаємо рецепти десертів, які не потребують використання електрики, від кондитерки Наталії Берладін.
1340Читайте нас у Facebook