- 00:02 «Челсі» за тайм знищив «Бетіс» та встановив історичне досягнення: відеоогляд фіналу Ліги конференцій
- 28.05 22:27 Секрети якості еспресо та капучино: деякі нюанси можуть вас здивувати
- 28.05 22:01 Фантастично смачний тарт: тонке хрумке тісто та соковита начинка
- 28.05 21:30 Покурила — то й що: Брітні Спірс порушила мовчання щодо скандалу на борту літака
- 28.05 21:01 Розкидайте навколо герані й будете насолоджуватись рясним цвітінням
- 28.05 20:45 «Фарфорові статуетки на тему материнства — ода любові, що є основою життя», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 28.05 20:32 Боронив країну з 2015 року: на Сумщині поліг 36-річний кулеметник
- 28.05 20:07 Швидкий банановий десерт: корисно і дуже смачно
- 28.05 20:04 В Україні поновили правила бронювання від мобілізації: що змінилося
- 28.05 19:46 Божевільний: Лілія Ребрик відверто про свої почуття
- 28.05 19:38 Наказ про мобілізацію підозрюваної у хабарництві заступниці прокурора Запорізької області скасовано, — Сухопутні війська
- 28.05 19:19 США поки не готові заявити про передачу Україні систем Patriot: ЗМІ назвали причину
Паска на віденському тісті: неперевершений смак і ніжність в кожному шматочку

Паска — це символ свята і сімейного тепла. Її аромат, ніжність та смак створюють справжню атмосферу Великодня. Це не просто випічка, а частина української духовної культури, що об'єднує покоління. Тому способів приготування великодньої випічки існує безліч. І господині ретельно підбирають рецепт паски, щоб все вдалось. Пропонуємо спробувати рецепт паски на віденському тісті.
Паски за цим рецептом виходять волокнистими, м'якуш не сухий і дуже солодкий. Дріжджі обов'язково мають бути живі та свіжі, ділиться фуд-блогерка Маргарита Сагірова.

Паска на віденському тісті
Інгредієнти:
Яйця — 3 шт.
Цукор — 250 г
Масло вершкове — 150 г
Дріжджі живі — 30 г
Молоко — 250 мл
Борошно пшеничне — 750 г
Сіль — 0,5 ч.л.
Ванільний цукор — 10 г
Ізюм (цукати, дропси) — 150 г (можна більше)
Цедра 1 апельсина або лимона
Вихід готових пасок: 5 штук по 340 грам (діаметр форми — 10 см, висота — 12 см)
Приготування:
У глибокий посуд висипаємо цукор, додаємо яйця. Перемішаємо міксером 2 хвилини. Додаємо розтоплене, тепле, але ні в якому разі не гаряче вершкове масло. Злегка все перемішаємо. В окремому посуді до теплого молока (температура 36−38 градусів) додаємо живі дріжджі, перемішуємо, щоб дріжджі розчинилися.
Об'єднуємо обидві суміші, перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 8−10 годин на столі при кімнатній температурі. Можна сміливо залишати на ніч. За цей час опара то підніматиметься, то опускатиметься.
Через 8−10 годин, або на наступний день до просіяного борошна додаємо дозрілу опару, сіль та ванільний цукор. Замішуємо тісто. Місити потрібно 20 хвилин. Тісто хоч і липке, але місити його не важко, у ньому багато масла і тому воно еластичне. Якщо добре вимісити тісто, то воно виходить дуже м'яким і еластичним, добре розтягується, а значить м'якуш у паски буде волокнистим, що вважається правильним та якісним показником здобного тіста.
Коли тісто вже добре вимішане додаємо цедру, родзинки або цукати, які потрібно попередньо залити окропом на 20−30 хвилин, воду злити і сухофрукти просушити. Тісто трохи промісити, щоб сухофрукти розподілилися по всьому об'єму. Розкладаємо тісто по формочках на одну третину висоти форми, накриваємо рушником і залишаємо для вистоювання на 1,5−2 години. Тісто має піднятися до краю форми.
Ставимо в розігріту до 180 °C духовку, режим верх-низ, випікаємо до готовності. Печуться паски приблизно 40 хвилин, готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити сухою.
Раніше «ФАКТИ» розповідали про рецепт дуже смачної паски від українського красеня-кулінара.
4903Читайте нас у Facebook