- 21:02 Рівень інсуліну в крові нижчий: чому декому варто пропускати сніданок
- 20:45 «Раритетна серія „Пори року“ Валентини Трегубової не зустрічається на аукціонах», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 20:33 Більше двох років мужньо боронив Україну: в бою за Покровськ загинув боєць з Черкащини
- 20:06 Кабачкові млинці з «Фетою»: нове звучання популярної страви
- 19:54 Терезам — «Десятка Пентаклів», Скорпіонам — «Імператриця», а Стрільцям «Ієрофант»: Таро-прогноз та поради карт на 23 липня
- 19:31 Американську ядерну зброю вперше за понад 15 років розгорнули у Британії: що відбувається
- 19:04 В Україні недоступна монетизація в TikTok: в чому річ
- 18:44 Хмари сарани атакують Південь України: під загрозою врожай, екосистема і безпека мешканців
- 18:41 Бензин по 70 та автогаз по 40 гривень: експерт розповів про небезпеку на ринку пального
- 18:29 НАБУ перетворилось на непрозору структуру з агентами фсб, а антикорупційні активісти цього не помічають, — Михайло Шнайдер
- 18:17 20-річну сестру принців Гаррі та Вільяма знайдено мертвою у власному будинку: що відомо
- 18:02 НАБУ потрібно було реформувати ще кілька років тому, — Олег Постернак
Горіхово-маковий пиріг: простий рецепт випічки до чаю та кави

Пити чай або каву в саду або на балконі з ароматною домашньою випічкою, наприклад з горіхово-маковим пирогом, — що може бути прекраснішим! Купити такі ласощі можна в магазині, але можна й спекти.
Кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова поділилася рецептом пирога, який варто взяти на замітку.
Горіхово-маковий пиріг
Для тіста
- 5 жовтків
- 150 г вершкового масла
- 7 г сухих дріжджів
- 100 г вершків або сметани
- 50 г цукру
- 350−400 г борошна
- Сіль
Для начинки
- 5 білків
- 100 г цукру
- 150 г горіхів
- 200 г макової начинки
З'єднати вершки або сметану з частиною цукру та борошна, а також сухими дріжджами. Дати трохи постояти. Додати ванільний цукор та жовтки — все добре перемішуємо. Потім — борошно та сіль, добре вимішуємо та поступово додаємо вершкове масло. Продовжуємо вимішувати. Даємо тісту добре підійти, приблизно 1 годину в теплому місці.
Готуємо начинки. Горіхи підсмажити та подрібнити. Збити білки до білого. Частину з'єднати з горіхами, частину — з готовою маковою начинкою. Розділити тісто на три частини. Розкачати тісто. Перший шар доповнити горіховою начинкою, другий — маковою, накрити шаром тіста. Зібрати пиріг, защипнувши кінці, щоб начинка не витекла, і дати постояти 20 хвилин у теплому місці. Змащуємо яйцем і посипаємо горіхами або мигдальною стружкою.
Випікаємо 45 хвилин за температури 170 градусів.
Раніше відома фудблогерка поділилася рецептом італійської фокаччі.
Фото з альбому Елли Іванової
248Читайте нас у Facebook