- 00:49 Команда Кріштіану Роналду засмутила чемпіонів Європи та стала дворазовим переможцем Ліги націй: відеоогляд матчу
- 08.06 22:26 Антишопінг — тенденція, яка вам може сподобатися: а чимось і здивувати
- 08.06 22:25 Конкурс на голову БЕБ призупинено: що відбувається та хто за цим стоїть
- 08.06 21:59 Дуже смачне м'ясо у вині: готується так просто, що ви здивуєтеся
- 08.06 21:29 «Ми одержимі молодістю та фізичною красою»: Мадонна вразила зізнанням
- 08.06 21:00 Не викидайте плодоніжки вишні: будете у захваті від їхніх цілющих властивостей
- 08.06 20:33 Понад два роки жевріла надія: на Полтавщині поховали 31-річного захисника
- 08.06 20:08 Вершковий суп з кукурудзою: смачно та дуже ситно
- 08.06 19:54 Овнам — «Королева Пентаклів», Дівам — «Мир», а Козорогам — «Сонце»: Таро-прогноз та поради карт на перший день нового тижня
- 08.06 19:43 Ілюзія перемоги: аналітики про те, як Україна може зруйнувати стратегію кремля
- 08.06 19:10 «По Кримському мосту вдалося не все»: Зеленський оцінив ефективність операцій СБУ
- 08.06 18:49 Червень не вибачає помилок: як правильно підживити томати саме зараз, щоб виросли здорові та ароматні плоди
Полунична галета на сирному тесті від переможниці «МайстерШефа»: «о боже, як смачно!»

Переможниця 12-го сезону «МайстерШеф» Валерія Матрохіна, яка раніше запропонувала рецепт маринованої цибулі, розповіла як приготувати полуничну галету на сирному тісті.
«Полунична галета на сирному тісті або полуничне „о боже, як смачно!“» — написала вона.
Інгредієнти:
Для тіста:
Вершкове масло 82,5% (холодне) — 90 г
Борошно — 180 г
Кисломолочний сир — 100 г
Цукор — 40 г
Дрібка солі
Крижана вода (за необхідністю)
Жовток — для змащуванняДля начинки:
Свіжа полуниця — 350 г
Цукор — 40 г
Кукурудзяний крохмаль — 1 ст л
Вершковий сир — 150 г + 2 ст л цукрової пудриСпосіб приготування:
Спочатку холодне вершкове масло нарізаємо кубиками. З’єднуємо його з борошном і кисломолочним сиром, перетираючи руками або у блендері до стану дрібної крихти.
Далі додаємо туди ж цукор та сіль, поєднуємо. Якщо сир був не вологим та тісто не збирається до купи, то додаємо трішки крижаної води. Швидко замішуємо тісто — воно має бути пластичним, але не липким.
Потім загортаємо тісто у харчову плівку та відправляємо у холодильник на пів години.
Тим часом нарізаємо полуницю, але поки не змішуємо її з крохмалем і цукром. Цей крок краще робити безпосередньо перед формуванням галети, щоб ягоди не пустили багато соку.
Розігріваємо духовку до 180 °C.
Охолоджене тісто розкачуємо у великий круг (розкачуємо не тоненько) на аркуші пергаменту та переносимо тісто разом із ним на деко. У центр викладаємо вершковий сир змішаний з пудрою. Загалом шар з вершковим сиром не обов’язково, дуже смачно і без нього.
Далі поєднуємо полуницю з цукром та крохмалем, викладаємо її зверху. Важливо залишити по краях близько 4−5 см тіста. Загортаємо краї до центру, частково покриваючи начинку.
Змащуємо бортики жовтком (можна додати до жовтка ще 1 ст л молока або вершків) і щедро посипаємо цукром.
Випікайте до золотистої скоринки — приблизно 35−40 хвилин (залежно від духовки).
Не засмучуйтесь, якщо трішки рідини витече з галети, це ніяк не впливає на смак.
«Подаємо з морозивом, або без нього, в будь-якому випадку буде бомбічно», — написала Матрохіна.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати галету з яблуками та корицею.
142Читайте нас у Facebook